klankschalen

home
Hatha yoga
Vera Peppel

Yoga lessen
Yogaverdieping
Glassworkshops
Regressie/reincarnatie therapie

 
terug naar
Vera Peppel

copyright 2008-www.verapeppel.nl


zon

Hatha Yoga

Bij Hatha yoga ligt de nadruk op beweging, ontspanning, ademhaling en aandacht. Het is een eeuwenoud systeem om op een natuurlijke manier evenwicht te brengen in lichaam en geest.

Beweging

Aan de veelal eenzijdigheid van het dagelijks bewegingspatroon bieden de yoga oefeningen een goed tegenwicht. De bewegingen bevorderen een evenwichtige doorstroming van energie. Bij yoga werkt men aan zichzelf en is er geen prestatie- of wedstrijd element.

Ontspanning

Door het lichaam steeds meer te leren ontspannen, krijgt men weer de gelegenheid om zich in een diepe rust te herstellen. Hierdoor komt men even los van de dagelijkse beslommeringen.

Aandacht

Beweging, ontspanning en ademhaling wordt in een yogales met concentratie uitgevoerd. Het innerlijke evenwichtsgevoel is de leidraad voor de oefeningen. Dat vergt dat men er steeds met de aandacht volledig bij is. Open aandacht ofwel mindfulness. Zo draagt hatha yoga bij tot het bekend worden met het eigen innerlijk en het algemeen welzijn.

Ademhaling

Adem is leven en leven is beweging. Ook de adem is een beweging waarin we vaak bijvoorbeeld door spanning verstard zijn.
Door ontspanning , beweging en bewustzijns meditaite,  kan de ademhaling zich weer volledig ontplooien. Een goede en ontspannen ademhaling heeft een gunstige invloed op het totale welbevinden.
 

telefoon: 0598-321951
info@verapeppel.nl

logo yoga
Lid van de vereniging van yoga
leerkrachten Nederland;
aangesloten bij de Europese Yoga Unie.
www.vvyn.nl

Vera Peppel organiseert geregeld workshops van gevarieerde thema's. Op verzoek kunnen workshops worden georganiseerd.